Az AD “Senta-Promet” TP vállalat történelme még 1946.-ban kezdődött, amikor mint egy kis városi kereskedelmi vállalat elkezdett működni Zenta város területén. Tengernyi feladattal, boldog és szomorú pillanattal karöltve, kialakitották a vállalatból azt, ami ma is, vezető a nagy-és kiskereskedelemben.

Ennyi éven keresztül a vállalat sok változáson ment keresztül. A legnagyobb változást 2002.-ben élte meg, amikor tulajdonosi átalakulás történt és a vállalat magánositva lett. A „Senta-Promet” ma fontos szereplője a bácskai és bánáti körzet üzleti életének.

Ma, a „Senta-Promet” büszkén mondhatja, hogy 60 kiskereskedelmi üzlete van és több mint 600 munkást foglalkoztat, aki vevők ezreinek a megelégedettségével törődik.

A szolgáltatás felismerhető minősége, széles választék és elfogadható ár az alap eszközei a vállalatnak, amellyel megpróbál új vevőket megnyerni és a régieket megtartani. Azon a területen, amelyen a vállalat működik, már rég átlépte a helyi határokat, de a szolgáltatást és az elérhetőséget tekintve ugyanúgy igazi szomszéd maradt.

A legfontosabb kereskedelmi lánc szerepét komolyan, felelőségteljesen és háziasan gondolja. A legélesebb kritikusainak a „Senta-Promet” a saját szomszédait, ismerőseit és barátait tekinti. A vevői jólétének érdekében a „Senta-Promet” a DTL kereskedők egyesületének is a tagja( Domaći Trgovački Lanac), hogy még jobb feltételek mellett tudja kínálni a hazai termelők termékeit.
2013.-tól a piacon „SP üzletek” néven szerepel, hogy könnyebben meg megismerjék nagyobb területen. Az a vágy, hogy a vevők bárhol is vannak azon a területen, ahol a vállalat működik, ugyanúgy vásárolhatnak, ahogy megszokták és olyan kényelmesen, mintha otthon lennének.

Mint a helyi közösség tagja, a „Senta-Promet”-nak büszkeség, hogy a polgároknak lehetővé tesz kulturális, sport és egyéb rendezvényeket azáltal, hogy támogatja azokat. Mindennapos részvétellel a polgárok társadalmi életében a vállalat megpróbálja egészségtudatosságra nevelni a fiatalokat, oktatni, segiteni az idősebb lakosokat és megszépiteni a mindennapokat.

A vállalat legfontosabb célkitűzése a vásárlók megelégedettsége és mosolya.